Grå gubber leker med fyrstikker, Kattas Figurteater (N)

Fra forestillingen Grå gubber leker med fyrstikker. Viser trollfigur i grått :foto

Grå gubber leker med fyrstikker

HC Andersens historie om piken med svovelstikkene blir gjenfortalt på en humoristisk og tankevekkende måte i denne forestillingen, som fremføres med spilleglede, galskap og lekenhet.

Den lille piken med fyrstikkene av H. C. Andersen handler om den fattige jenta som går gatelangs i kulda på selveste nyttårsaften for å selge fyrstikker. Ingen kjøper noe av henne.

I denne forestillingen skal dukkespilleren, Tessa framføre Piken med fyrstikkene. Men publikum blir forsinket på grunn av gjøgleren, Erlend, som opptrer like utenfor teaterlokalet. Det hele starter konfliktfylt, men de to får etter hvert et felles prosjekt. Barna i salen blir deltakere i prosjektet, for alle vil redde den lille piken. Dermed blir den planlagte forestillingen endret. Dukkespilleren og Gjøgleren forenes i ønsket om å redde den fyrstikkpiken. Men er det mulig å endre H. C. Andersens eventyr?

Grå Gubber, er en hel kolleksjon av små, grå mannslinger og nå også en del kvinnslinger skapt av Jon Mihle. Disse små grå underlige skapningene har blitt brukt i små episodiske videoer, til læring og til ulike improvisasjoner. I 2009 fikk de sin helt egen forestilling og siden den gang er familien vokst etter hvert som vi har ønsket oss nye grå gubber og kvinner. Grå Gubber har sin egen nettside: www.grågubber.no

Manus: H.C. Andersen og Anne Helgesen

Regi: Anne Helgesen

Figur- og maskemaker: Jon Mihle

Musikk: Bendik Hovik Kjeldsberg

Skuespillere/Figurspillere: Tessa Lepistö og Erlend Tveite

Spillende tekniker: Daniel Sørdalen

Produsent: Iselin Skagen

Forestillingen varer 45 minutter

Teatersalen 02.10.2016 kl. 16