Katharinas stemmer

Fra forestillingen Katharinas stemmer. Viser 2 nonner og en dukkefigur :foto

Katharinas stemmer
Kattas Figurteater Ensemble (Norge)

En Påskenatt i 1523 gjør tolv nonner seg klare til å rømme fra klostret Marienthron. Planen er å reise nordover til Wittenberg til trygghet og frihet hos reformasjonens ledere. Katharina von Bora (1499-1552) er en av de tolv. Men hun tviler på sitt eget valg, derfor sniker hun seg inn i klosterkirken for å ta en avgjørende samtale med Gud. Til hennes overraskelse er kirken full av mennesker. Eller kanskje er det bare et uvirkelig vrengebilde frambrakt av den onde? Slik starter kirkespillet Katharinas stemmer.

Gjennom sang og bønn, gjennom dialog med publikum og intense diskusjoner med buktalerdukkene Martin Luther og Pave Leo X klarer Katharina til slutt å ta sitt valg. Hun rømmer.

Hva som senere skjedde med Katharina von Bora er historie. Hun giftet seg med Martin Luther og ble en av reformasjonens viktigste kvinner, men så langt følger ikke forestillingen henne.

Forestillingen varer ca.1 time

Med: Cecilie Schilling og Bjørn Andor Drage

Tekst: Anne Helgesen og Lyder Johannes Verne

Dukker: Jon Mihle

Regi: Anne Helgesen

Berger kirke 14.oktober kl.15.00

Oppsettingen er et samarbeid mellom Kattas Figurteater Ensemble, Tunsberg bispedømme og Klingende kirkelandskap med støtte fra Norsk Kulturråd, Vestfold Fylkeskommune, Tønsberg Kommune, Fond for Lyd og Bilde og Kirkerådet.

Berger kirke 14.oktober kl.15.00